Cviklovo-mrkvové rizoto

V chladničke som našla cviklu, mrkvu a v mrazničke hrášok. Po krátkom rozmýšľaní som z týchto ingrediencií vymyslela rizoto. Vyskúšajte. Žiadna veda, podarí sa každému. 🙂

Ingrediencie

  • hnedá ryža
  • mrazený hrášok
  • čerstvá cvikla
  • mrkva
  • cibuľa
  • parmezán
  • maslo

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu.
  2. Cviklu a mrkvu očistíme a nastrúhame.
  3. Vo wok panvici roztopíme maslo a speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mrkvu a cviklu a mrazený hrášok. Dusíme pod pokrievkou 5 minút.
  4. Pridáme ryžu, strúhaný parmezán a kúsok masla.
  5. Rizoto podávame pokvapkané olivovým olejom.

Recepty podľa ingrediencií

» «