Šampiňonová omáčka so širokými rezancami

Omáčka, ktorá dodá cestovinám nový rozmer. ? Ešte keď k nej pridáte na masle upečené šampiňóny budete mať s týmto vytuningovaním gastronomický zážitok priamo doma. ? Ešte jedno prekvapko ? mám v zálohe na viuzálny efekt, k nemu sa dopracujete na konci receptu. ?

Ingrediencie

  • 400 g šampiňónov
  • 1 červená cibuľa
  • 1 menší zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany
  • 1 čl masla
  • 1/2  čl mletej rasce
  • čierne korenie
  • soľ
  • dlhé široké rezance

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
  2. Cibuľu nakájame na menšie kúsky.
  3. 5 šampiňónov nakrájame na ukážkové podlhovasté pásiky, použimeme ich na dekoráciu jedla.
  4. Zvyšné šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.
  5. Na panvici necháme roztopiť maslo a z kažej srany opečieme šampiňóny, ktoré použime na vizualizálne dozdobenie jedla. ?
  6. Na panvici opäť roztopíme maslo a opečieme 1-2 minúty šampiňóny ku ktorým pridáme cibuľu, po 2 minútach restovania pridáme drvenú rascu,  prelisovaný cesnak, pokrájaný zemiak,  zalejeme vodou a varíme približne 40 minút.
  7. Podľa potreby pridáme  smotanu, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu omáčky,  zmes rozmixujeme ponórnym mixérom, dochutíme čiernym korením a soľou.
  8. Omáčku podávame s cestovinami.  Vrch ozdobíme upečnými špamiňonovými plátkami +  pýta si to posypať extra čiernym korením, pravdaže čerstvo namletým. ?
  9. TIP: vyskúšajte rozmixovať rukolu alebo petržlenovú vňať  spolu s olivovým olejom. Zmes preceďte cez sitko a pokvapkajte ňou porciu šampiňovvých cestovín.
  10. Hotovo. ?

Recepty podľa ingrediencií

» «