Zeleninová polievka s červenou šošovicou

Polievka v sychravom počasí so správnym korením dokáže potešiť nielen telo aj myseľ. Uprednostňujem jedlo, ktoré ma nabije a dá mi do žíl tú správnu energiu :).

Ingrediencie

  • cuketa - nakrájaná na prepolené kolieska
  • mrkva - nakrájaná na prepolené kolieska
  • hokkaido - nakrájaná na kocky aj so šupkou
  • kokosové mlieko - vyrobené v Miomate
  • červená cibuľa - pokrájaná na malé kúsky
  • červená šošovica
  • maslo / kokosový olej
  • curry ostré korenie
  • soľ

Postup

  1. Na masle speníme cibuľu, pripadáme pokrájanú zeleninu a 2 minúty restujeme.
  2. Zalejeme kokosovým mliekom a varíme približne 15 minút
  3. Po 15 minútach pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a varíme ďalších 10 minút spolu s curry ostrím korením a soľu.
  4. Tip: na olivovovom oleji osmahneme cícer zmiešaný s mletou červenou paprikou a podávame spolu s polievkou.
  5. Hotovo ❤️

Recepty podľa ingrediencií

» «