Toggle navigation
Domov
Recepty
Stravovanie
Jedálničky
Blog
Ladím s jedlom
Môj príbeh
Kontakt
Perníkový koláčik
Vianoce sú o perníkovej vôni. Vyskúšaje tento jemný a voňavý koláčik.
Ingrediencie
ražná hladká múka 150 g
hladká múka 100 g
sóda bikarbóna ( 1 ČL)
prášok do pečiva bez fosfátov ( 1 ČL)
perníkové korenie ( 1 ČL)
škorica ( 1/2 ČL)
kvalitné kakaoo (2 ČL)
mandlové lupienky (30 g)
mix hroznienka a brusnice (60 g)
vajíčka (3 ks)
nerafinovaný alebo kokosový cukor (70 g)
slnečnicový olej - vhodný na pečenie (70 ml)
voda ( 80 ml)
šťava z 1/2 citróna
jablko
Postup
Do múky primiešame suché ingrediencie a spolu s mandľovými lupienkami premiešame.
Zvlášť v miske vymiešame do penista vajíčka s cukrom. Ďalej primiešame olej, šťavu z citróna, vodu, postrúhané jablko, hrozienka a brusnice.
Obe zmesy spolu premiešame.
Pekáč potrieme olejom a posypeme múkou, vlejeme cesto a vrch ozdobíme brusnicami a mandľovými lupienkami.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút.
Hotovo. :)
Kategórie jedál
Raňajky (106)
Raňajky – sladké (75)
Raňajky – slané (31)
Nátierky (16)
Domáce pečivo (8)
Desiate (45)
Ovocie (12)
Smoothie (11)
Desiate – slané (7)
Obedy (152)
Obedy – vege (109)
Obedy – s mäsom (44)
Olovranty (73)
Večere (95)
Večere – vege (69)
Večere – s mäsom (25)
Cestoviny (54)
Koláčiky (37)
Polievky (42)
Ryby (26)
Snacks (24)
Strukoviny (25)
Šaláty (49)
Všetky recepty
Najnovšie recepty
Expresne rýchle muffiny z mikrovlnnej rúry
Makový koláč s ríbezľami
Pohanková kaša s makom a slivkami
Cícerová polievka z pečenej zeleniny
Zeleninové lasagne
Šampiňonová omáčka so širokými rezancami
Karfiolová polievka s kokosovým mliekom
Zobraziť všetky recepty
Recepty podľa ingrediencií
celozrnná múka
citrón
hrozienka
jablko
mandľové lupienky
škorica
Vianočné pečenie
Kváskový chlebík
» «
Kváskový štedrák
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.
Ok