Pečené kurča s cvikľovým šalátom

S nedeľným obedom sa spája pečené kurča, pripravte si k nemu zeleninový šalát s olivami, cviklou, mrkvou. Nezabudnite na prílohu, napríklad pečené zemiaky.

Ingrediencie

  • kurča
  • maslo
  • soľ
  • olivy
  • cvikla
  • mrkva
  • mix šalátových listov
  • olivový olej
  • tekvicový olej
  • balzamiko
  • zemiaky
  • rozmarín

Postup

  1. Očistené kurča osolíme, potrieme maslom, trochu podlejeme vodou a dáme piecť. Počas pečenia ho polievame vlastnou šťavou. Upečené kurča necháme vychladnúť a pokrájame ho.
  2. Šalát si spravíme nasledovne: mix šalátových listov zmiešame so strúhanou mrkvou a cviklu, pridáme olivy. Zálievku spravíme z olivového oleja, tekvicového oleja a balzamika.
  3. Zemiaky nakrájame, zmiešame s olivovým olejom, pridáme rozmarín a pečieme v rúre na 160 stupňov cca 50 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «