Paradajková polievka z čerstvých paradajok a mrkvy

Túto polievku si zamilujete, je to naozaj gurmánsky zážitok.

Ingrediencie

  • paradajky (6 - 7 ks)
  • mrkva (2 ks)
  • paradajkový pretlak
  • olivový olej
  • cibuľa (1 ks)
  • cesnak (4 strúčiky)
  • tymián
  • bazalka
  • čierne korenie
  • bobkový list
  • morská soľ
  • parmezán
  • kyslá smotana/biely jogurt
  • citrónová šťava

Postup

  1. Do vriacej vody dáme paradajky a varíme, kým nepopraská šupka. (cca 5 minút)
  2. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a kúsky cesnaku. Pridáme olúpané paradajky, mrkvu, paradajkový pretlak, bobkový list a tymián.
  3. Po uvarení vyberieme bobkový list a čierne korenie, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Polievku podávame s parmezánom, kyslou smotanou/bielym jogurtom a čerstvou bazalkou.Potom polievku rozmixujeme mixérom nahladko. Polievku ozdobíme lístkami čerstvej bazalky, nahrubo strúhaným parmezánom a tí, čo radi experimentujú, môžu ozdobiť polievku aj opraženými kúskami mandlí. Na zjemnenie chuti môžete pridať 1 PL nízkotučného bieleho jogurtu.

Recepty podľa ingrediencií

» «