Nátierka z červenej šošovice

Keď som vyskúšala túto nátierku, povedala som si, že takýchto receptíkov by sa zišlo viac. Pre mňa nové chute a naozaj topka medzi nátierkami. Určite vyskúšajte, boli len pozitívne ohlasy 🙂 .

V recepte sa nachádza lahôdkové droždie (toto droždie nekvasí, je inaktivované). Obsahuje veľmi kvalitné bielkoviny, vitamíny skupiny B, minerálne látky, stopové prvky, nukleotidy, voľné aminokyseliny, preto sa používajú na zvýšenie biologickej hodnoty jedla.

 

Ingrediencie

  • uvrená červená šošovica (350 g)
  • kurkuma (1/2 ČL)
  • garamské korenie - Masala (1/2 ČL)
  • sušené paradajky v oleji (5-6 ks)
  • tahini pasta (3 PL)
  • inaktivované lahôdkové droždie (1 ČL)
  • cibuľa
  • ghee maslo
  • soľ

Postup

  1. Červenú šošovicu uvaríme vo vriacej vode cca 8 minút.
  2. Na ghee masle opražíme nakrájanú cibuľku.
  3. V miske zmiešame precedenú uvarenú červenú šošovicu (necháme si toršku vody na prípadne zriedenie).
  4. Ďalej pridáme sušené paradajky, opraženú cibuľku, kurkumu, garamské korenie, sušené droždie, tahini pastu, soľ a všetko rozmixujeme ponórnym mixérom.
  5. Ak sa nám zdá nátierka hustá, zriedime vodou zo šošovice.
  6. Hotovo :) Do schudnutia :)

Recepty podľa ingrediencií

» «