Špenátovo-krémové rizoto s chrumkavou šunkou a šalátom

Nádych Talianska na tanieri.

Ingrediencie

  • arborio ryža
  • kurací vývar
  • cibuľa
  • biele korenie
  • parmezán
  • vývar
  • biele korenie
  • maslo
  • suchá šunka
  • špenátové listy
  • polníček
  • cherry paradajky

Postup

  1. Na wok panvici roztopíme kúsok masla a pridáme olivový olej. Speníme nakrájanú cibuľu a surovú (opláchnutú) ryžu. Miešame 5 minút. Zalejeme trochou vývaru a miešame. Po odparení vývaru opäť zalejeme ryžu vývarom a proces opakujeme cca 20 minút. Medzitým rizoto stále miešame.
  2. Minútku pred koncom pridáme do rizota pokrájané špenátové listy, biele korenie, strúhaný parmezán a kúsok masla.
  3. Šunku si na sucho opečieme na panvici z každej strany.
  4. Zeleninový šalát si urobíme so špenátových listov, polníčka, nakrájaných cherry paradajok, pridáme olivový olej a všetko spolu zamiešame.

Recepty podľa ingrediencií

» «