Tento chlebík je hutnejší, pripravte sa na inú chuť, ako ste zvyknutý. Z cesta si vytvorte dva bochníky, alebo jeden tenší, aby sa chlebík dobre prepiekol.
Ingrediencie
kefír (600 ml)
celozrnná ražná múka (500 g)
olivový olej (2 PL)
jablčný ocot (1 PL)
soľ (1 ČL)
hnedý cukor (1 ČL)
sóda bikarbóna (1 ČL)
mletá rasca ( 1 ČL)
Postup
Suché ingrediencie spolu zamiešame a pridáme do nich mokré.
Z cesta vypracujeme bochník a vložíme na vymastený plech.
Ak sa vám cesto bude lepiť, natrite si ruky olejom, cesto sa vám bude lepšie vytvarovať.
Odporúčam z chleba vytvoriť dva bochníčky alebo jeden tenší, aby sa chlieb dobre prepiekol.
Pečieme na 150 stupňov cca 60 minút. Treba si odsledovať.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok