Hokaido tekvicu očistíme, pokrájame na kocky a rozdelíme na dve časti.
Jednu časť dávme variť do vody a varíme cca 15 minút. Po uvarení tekvicu scedíme a rozmixujeme ponóronym mixérom. Vytvoríme pyré.
Vo wok panvici na troške masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme druhú časť pokrájanej hokaido tekvice, biele korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a restujeme cca 20 minút.
Medzitým na oleji orestujeme suchú arborio ryžu a miešame cca 5 minút, zalejeme vývarom a keď sa vývar odparí, opäť ho pridáme do rizota, tento postup opakujeme počas doby 25 minút, pokiaľa sa ryža neuvarí, na konci primešame do rizota pyré a oresotavnú tekvicu.
Minútu pred koncom pridáme do rizota pokrájanú mozzarelu a kúsok masla.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok