Hokaido krém s pečeným karfiolom

Hokaido polievočka vylepšená o pečený karfiol a kokosové mlieko. Vyskúšate?

Ingrediencie

  • hokkaido tekvica
  • batat zemiak
  • polovica zelenej papriky so stopkou
  • cenak (2 strúčiky)
  • cibuľa
  • tekvicové jadierka
  • kokosové mlieko
  • kurkuma
  • ghee maslo
  • olivový olej
  • soľ

Postup

  1. Na olivovom oleji speníme pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
  2. Hokaido tekvicu očistíme a nakrájame na kocky (počas zimy používam mrazenú, zásoby z leta).
  3. Hokaido tekvicu spolu s nakrájaným zemiakom a kurkumou, chvíľu miešame.
  4. Pridáme papriku, osolíme, zalejeme vodou a varíme cca 20 minút.
  5. Po uvarení vyberieme papriku a polievku rozmixujeme ponórnym mixérom.
  6. Na panvici na troške ghee masla osmahneme predvarený karfiol.
  7. Polievku podávame s karfiolom, tekvicovými semiačkami a kokosovým mliekom.

Recepty podľa ingrediencií

» «