Z mungo fazuliek a celozrnného kuskusu vzniklo toto skvelé jedlo. Tajná ingrediencia v mungo kréme je suché droždie. Nie je to klasické droždie, ale inaktivované, ktoré chuťou a vôňou pripomína parmezán.
Ingrediencie
celozrnný kuskus (1 menšia šálka)
mungo fazuľky (200 g)
kari korenie
Tahini sézamová pasta (1-2 PL)
vajíčko
ľanový olej
lahôdkové droždie (inaktivované sušené kvasnice)
Postup
Mungo fazuľky namočíme cez noc do vody.
Na druhý deň varíme cca 15 - 20 minút.
Uvarené fazuľky precedíme, prídáme sézamovú pastu, kari korenie, lahôdkové droždie a rozmixujeme ponórnym mixérom, v prípade potreby zriedime vodou z mungo fazuliek.
Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, prikryjeme a necháme pôsobiť 10 minút.
Vajíčko uvaríme vo vode. (Na mäkko 4 minúty, na tvrdo 8 minút).
Kuskus podávame s vajíčkom a mungovým krémom, ktorý pokvapkáme ľanovým olejom.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok