Bolognese omáčka so zemiakmi a šalátom

Bolognese omáčku nemusíte jesť len s cestovinami. Vyskúšajte ju so zemiakmi a šalátom.

Ingrediencie

  • mleté hovädzie mäso (400 g)
  • paradajkový pretlak (50 g)
  • soľ
  • vývar (cca 1 liter)
  • nové korenie (5 ks)
  • čierne korenie (5 ks)
  • bobkový list (3 ks)
  • cibuľa (1 ks)
  • olivový olej
  • koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler (100 g)
  • paradajky (150 g)
  • zemiaky
  • šalát

Postup

  1. V hrnci ohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú zeleninu, cibuľu, cesnak a mleté mäso. Do plátna zabalíme korenie a bobkový list, všetko spolu dôkladne zamiešame.
  2. Pridáme paradajkový pretlak, olúpané paradajky, podlejeme časťou vývaru, aby sa mäso zredukovalo.
  3. Priebežne dolievame vývar, varíme cca 2 hodiny.
  4. Podávame s pečenými/varenými zemiakmi a šalátom.

Recepty podľa ingrediencií

» «