Gaštanovo-mangový cheescake

Mango v kombinácií s gaštanovým pyré je hotový skvost. Pri koláčikoch nezabudnite, že stačí len malý kúsok. 🙂

Ingrediencie

  • cesto: Bebe cereálne keksíky (2 balenia), roztopené maslo (120 g)
  • prvá plnka: gaštanové pyré (250 g), smotana 33% ( 1 ks)
  • druhá plnka: ricotta (250 g), tvaroh (250 g), med (4 PL), citrónová kôra (1 ČL), vanilková aróma (pár kvapiek)
  • ovocie: mango (1-2 ks podľa veľkosti)

Postup

  1. Bebe keksíky pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes uložíme na dno okrúhleho plechu a dáme piecť do rúry na 180 stupňov 15 minút.
  2. Gaštanové pyré rozpučíme vidličkou, pridáme smotanu a vyšľaháme do tuha. Zmes nalejeme na vychladnutý korpus a poukladáme nakrájané mango.
  3. Ricottu zmiešame s tvarohom, medom, citrónovou kôrou a vanilkovou arómou.
  4. Vytvorenou plnkou zakryjeme mango.
  5. Na záver vymixujeme mango a uložíme navrch cheesecaku.
  6. Necháme cez noc v chladničke.

Recepty podľa ingrediencií

» «