Určite nenechajte tento recept bez vyskúšania. Chuť cícera v spojení s mandľovým mliekom a pečenou zeleninu je geniálna.
Ingrediencie
2 mrkvy
2 petržleny
štvrť zeleru
260 g uvareného cíceru
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500ml zeleninového vývaru
250ml mandľového raja Nuttery
mletá rasca
mletá červená paprika
soľ
korenie štyroch farieb
olivový olej
Postup
Cícer namočíme na 12 hodín do vody a následne cícer uvaríme približne 50 minút.
Na plech dáme nakrájanú zeleninu na menšie kúsky a spolu s precedným cícerom dáme na plech. Polejeme olejom, pridáme koreniny a pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
Do hrnca dáme 2PL olivového oleja na ktorom opečieme pokrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom do zlatista. Pridáme koreniny, pečenú zeleninu, vývar a premiešame. Varíme 15minút pri nižšom stupni.
Na záver zmixujeme, pridáme na zjemnenie mandľový raj, vďaka ktorému bude polievčička pekne krémová. Hotovo. ?
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok