Jablkovo-orechová štrúdľa vo vločkovom cestíčku

Toto je život, keď niekto zaklope na dvere a donesie na olovrant takýto unikátny skvost. Jablkovo-orechová štrúdľa vo vločkovom cestíčku, poliata javorovým sirupom, podávaná s jahodami čerstvými lístkami mäty a kde tu mandľa… proste veľká mňamka.

Ingrediencie

  • ovsené vločky (110 g)
  • biely jogurt (150 g)
  • voda (4 PL)
  • med (2 PL)
  • jablká (2 ks)
  • škorica (1 ČL)
  • orechová múka (5 PL)

Postup

  1. Ovsené vločky zmiešame s jogurtom, vodou a medom.
  2. Cesto rozotrieme na papieri na pečenie na hrúbku 0,5 cm.
  3. Plnku spravíme zo strúhaných jabĺk, orechovej múky, škorice a medu, ktorý pridáme podľa potreby.
  4. Vytvoríme štrúdľu a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.

Recepty podľa ingrediencií

» «