Čučoriedkovo-jahodový jogurtový koláčik

Veľkí i malí maškrtníci budú nadšení!

Ingrediencie

  • grécky jogurt (300 g)
  • kyslá smotana (6 PL)
  • čučoriedky (200 g)
  • jahody (100 g)
  • med (1/2 šálky)
  • celozrnná múka (2 PL)
  • vajíčko (1 ks)
  • vanilkový extrakt
  • celozrnná múka (1/2 hrnčeka)
  • hnedý cukor (1/4 hrnčeka)
  • kokosový olej/maslo (4 PL)

Postup

  1. Zmiešame jogurt, kyslú smotanu, vajíčko a med, vanilkový extrakt, celozrnnú múku a čučoriedky.
  2. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy (veľkosť plechu priemer cca 15 cm)
  3. Nakoniec si pripravíme posýpku. Zmiešame celozrnnú múku so studeným maslom alebo kokosovým olejom a hnedým cukrom.
  4. Vytvoríme hrudkovité cesto a posypeme ním jogurtové cesto.
  5. Koláč pečieme 35-40 minút pri 170 stupňoch.

Recepty podľa ingrediencií

» «