Čučoriedkovo-jahodový jogurtový koláčik
Veľkí i malí maškrtníci budú nadšení!
Ingrediencie
- grécky jogurt (300 g)
- kyslá smotana (6 PL)
- čučoriedky (200 g)
- jahody (100 g)
- med (1/2 šálky)
- celozrnná múka (2 PL)
- vajíčko (1 ks)
- vanilkový extrakt
- celozrnná múka (1/2 hrnčeka)
- hnedý cukor (1/4 hrnčeka)
- kokosový olej/maslo (4 PL)
Postup
- Zmiešame jogurt, kyslú smotanu, vajíčko a med, vanilkový extrakt, celozrnnú múku a čučoriedky.
- Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej formy (veľkosť plechu priemer cca 15 cm)
- Nakoniec si pripravíme posýpku. Zmiešame celozrnnú múku so studeným maslom alebo kokosovým olejom a hnedým cukrom.
- Vytvoríme hrudkovité cesto a posypeme ním jogurtové cesto.
- Koláč pečieme 35-40 minút pri 170 stupňoch.