Špenátové rizoto s medvedím cesnakom a parmezánom

Doprajte medvedí cesnak sebe aj svojim deťom. Jeho účinky budete cítiť.

Ingrediencie

  • arborio ryža
  • kurací vývar
  • cibuľa šalotka
  • biele korenie
  • špenátové listy
  • medvedí cesnak
  • syr parmezán
  • olivový olej
  • maslo

Postup

  1. Na wok panvici roztopíme kúsok masla a pridáme olivový olej. Speníme nakrájanú cibuľu a surovú (opláchnutú) ryžu. Miešame 5 minút. Zalejeme trochou vývaru a opäť miešame. Po odparení vývaru zalejeme ryžu vývarom a proces opakujeme cca 20 minút. Medzitým rizoto stále miešame.
  2. Tesne pred záverom, pridáme do rizota mleté biele korenie, nakrájané špenátové listy a listy z medvedieho cesnaku.
  3. Minútku pred koncom pridáme strúhaný parmezán a kúsok masla.

Recepty podľa ingrediencií

» «