Špagety bolognese

Závan talianskej kuchyne priamo do vášho domova.

Ingrediencie

  • mleté hovädzie mäso (400 g)
  • paradajkový pretlak (50 g)
  • soľ
  • vývar (cca 1 liter)
  • nové korenie (5 ks)
  • čierne korenie (5 ks)
  • bobkový list (3 ks)
  • cibuľa (1 ks)
  • olivový olej
  • koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler (100 g)
  • paradajky (150 g)
  • špagety (skôr celozrnné)

Postup

  • V hrnci zohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú zeleninu, cibuľu, cesnak a mleté mäso. Do plátna zabalíme korenie a bobkový list, všetko spolu dôkladne zamiešame.
  • Pridáme paradajkový pretlak, olúpané paradajky, podlejeme časťou vývaru, aby sa mäso zredukovalo.
  • Priebežne dolievame vývar, varíme cca 2 hodiny.
  • Špagety uvaríme podľa návodu. Podávame s omáčkou a strúhaným syrom.

Recepty podľa ingrediencií

» «