Cviklová polievka

Čo robíte z cvikle? Ja ju mám rada pečenú s cesnakom, obľubujem zaváranú, ale nezaváram ? tomu sa mi darí vyhýbať ?. Kde tu ešte čerstvú cviklu nastrúham do chrumkavého šalátika a a tu končím.
No a som happy, že som sa dopracovala po roku k cviklovej polievke, ktorú robím na jesneň.

Ingrediencie

  • 300g cvikle
  • 1 červená cibuľa
  • olivový olej
  • mletá rasca
  • celá rasca
  • čierne korenie
  • zeleninový vývar alebo zeleninový bujón od Sonnetor, narátala som v zložení 16 bylín a zelenín
  • kôpor
  • soľ
  • kyslá smotana

Postup

  1. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a na kocky pokrájanú cviklu, mletú a celú rascu, osolíme a krátko restujeme.
  2. Zalejeme vodou a varíme približne 40 minút. 5 minút pred koncom pridáme zeleninový bujón a mleté čierne korenie. Na záver polievku rozmixujeme. Podávame s kyslou smotanou a kôprom.TIP: Cviklová polievka je geniálna s opečeným karfiolom v kurkume. Ako na to? Uvaríme celý karfiol vo vriacej osolenej vode približne 8 minút. Nakrájame na plátky, poukladáme na papier na pečenie. Potrieme olivovým olejom zmiešaný s kurkumou a soľou. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút. Bomba!

Recepty podľa ingrediencií

» «