Hliva obsahuje veľa vlákniny, bielkoviny, esenciálne aminokyseliny, vitamíny B1, B2, B3, B5, B7 a C, z minerálnych látok vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, selén, zinok a sodík. Posilnite si imunitu touto chutnou polievočkou.
Ingrediencie
cibuľa
olej vhodný na varenie/pečenie
cesnak
hliva usticová
zemiaky
červená mletá paprika
čierne korenie
majorán
rasca drvená
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na troške oleja.
Chvíľu restujeme a pridáme očistenú a pokrájanú hlivu, červenú mletú papriku, drvenú rascu a pretlačený cesak a všetko spolu zľahka premiešame.
Ďalej pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky.
Zalejeme vodou alebo vývarom a varíme cca 40 minút.
Tesne pred dovarením pridáme sušený majorán a trošku červenej papriky.
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní.Ok