Kefírový chlieb s rascou

Tento chlebík je hutnejší, pripravte sa na inú chuť, ako ste zvyknutý. Z cesta si vytvorte dva bochníky, alebo jeden tenší, aby sa chlebík dobre prepiekol.

Ingrediencie

  • kefír (600 ml)
  • celozrnná ražná múka (500 g)
  • olivový olej (2 PL)
  • jablčný ocot (1 PL)
  • soľ (1 ČL)
  • hnedý cukor (1 ČL)
  • sóda bikarbóna (1 ČL)
  • mletá rasca ( 1 ČL)

Postup

  1. Suché ingrediencie spolu zamiešame a pridáme do nich mokré.
  2. Z cesta vypracujeme bochník a vložíme na vymastený plech.
  3. Ak sa vám cesto bude lepiť, natrite si ruky olejom, cesto sa vám bude lepšie vytvarovať.
  4. Odporúčam z chleba vytvoriť dva bochníčky alebo jeden tenší, aby sa chlieb dobre prepiekol.
  5. Pečieme na 150 stupňov cca 60 minút. Treba si odsledovať.
  6. Chlieb je vhodný na kozumáciu po vychladnutí.

Recepty podľa ingrediencií

» «