Hovädzí stroganov s cviklovým humusom a kelom

Spestrite svoj tanier farebným cviklovým humusom.

Ingrediencie

  • hovädzie mäso (500 g)
  • cibuľa ( 2 ks)
  • ružičkový kel
  • dijonská horčica ( 1 PL)
  • šampiňóny (200 g)
  • smotana na vernie ( 2 PL)
  • špaldová celozrnná múka ( 1 PL)
  • slnečnicový olej ( 1 ČL)
  • korenie
  • soľ

Postup

  1. Mäso nakrájame na dlhšie rezance, cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky a šampiňóny na tenké plátky.
  2. Na horúcej panvici si dozlatista osmažíme cibuľku, pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme.
  3. Na druhej panvici osmažíme mäso a za stáleho miešania pridáme múku, varíme cca 1 hodinu.
  4. K cibuli a hubám nalejeme vodu, smotanu, horčicu, soľ a korenie.
  5. Po 1 hodine pridáme zmes k mäsu a varíme ďalšiu 1 hodinu.
  6. Mäso varíme podľa potreby cca 2 hodiny.
  7. Kel vložíme do vriacej vody a varíme cca 10 minút.
  8. Cviklový humus pripravíme nasledovne recept tu
  9. Hovädzie mäsko podávame s cviklovým humusom a kelom.

Recepty podľa ingrediencií

» «