Celozrnné koláčiky

Už to začína koláčik sem, koláčik tam. ? Na striedačku pečieme koláčiky aj z celozrnnej múky. S celozrnným cestom sa ťažšie pracuje, ale má zato iné benefity: výborné výživové vlastnosti, viac vlákniny a minerálov. ? 

Rúra Bosch zvládne vďaka 4D horúcemu vzduchu pečenie viacerých plechov naraz. ?Ideálne počas vianočného obdobia, ?keď ide do rúry jeden pekáč za druhým. ?Takto sa dajú “jedným vrzom” upiecť štyri plechy súčasne. ???? 
Prikladám recept na celozrnné linecké koláčiky s marhuľovým džemom. 

Vstavaná rúra Bosch HBG6764S1

Celozrnné linecké koláčiky

Suroviny:

* 200 g celozrnnej ražnej múky


* 100 g masla


* 50 g kokosového cukru


* 1 žĺtok


* kôra z polovice citróna


* marhuľový lekvár 

Postup:

1. Maslo roztopíme a zmiešame s cukrom, žĺtkom, citrónovou kôrou a vymiešame do peny, na záver primiešame múku.


2. Vypracujeme vláčne cesto a necháme cez noc odpočívať v chladničke.


3. Po vytiahnutí z chladničky, necháme cesto “otepliť” pri izbovej teplote.


4. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary (kvietky, srdiečka, hviezdičky).


5. Vykrojené koláčiky uložíme na papier na pečenie a pečieme na funkcii 4D horúci cvzduch pri teplote 180 stupňov približne 10 minút. Záleží od hrúbky a veľkosti koláčikov.


6. Po upečení natrieme lekvárom, mnecsa tam hodil marhuľový ? a spojíme dva kusy spolu. 


Tip: Z cesta som vykrojila aj mini koláčiky (priemer 1 cm) a piekla som ich súčasne s ďalšími koláčikmi. ?


«